loading

Digitalna transformacija - izgradnja uspeha kupaca kroz različite tehnologije.

Qubitsoft - Stroka.si partnerstvo

Strateško partnerstvo je ključno u poslovnim operacijama kompanija. Strateška saradnja između Stroka.si i Qubitsofta je uspostavljena s ciljem postizanja važnih poslovnih uspeha. Ovo partnerstvo i mentorska podrška koju pruža Stroka.si dali su Qubitsoftu priliku da se bavi novim izazovima i projektima.

S druge strane, Stroka.si ima koristi od usluga razvoja softvera koje nudi Qubitsoft. Kao kompanija za outsourcing, Qubitsoft može pružiti stručnost i resurse za razvoj softvera koji su potrebni Stroka.si za njihove projekte.

Oba preduzeća prepoznaju veliki potencijal u ovom partnerstvu i ulažu napore da postignu međusobni uspeh. Kroz sinergiju njihove ekspertize, resursa i pristupa tržištu, Stroka.si i Qubitsoft mogu ostvariti značajne konkurentske prednosti na tržištu. Ova saradnja takođe pruža mogućnosti za zajedničke projekte u budućnosti, što dodatno jača njihovo partnerstvo i pruža prostor za rast i inovacije.

Strateška partnerstva poput ovog mogu biti ključna za uspeh kompanija, omogućavajući im da iskoriste međusobne benefite, pruže bolje usluge svojim klijentima i postignu rast na tržištu.

Strategija za pristup digitalnoj transformaciji na tehnološkoj platformi StrokaDT

Glavni cilj platforme za izgradnju rešenja digitalne transformacije - StrokaDT Platforme - je pružanje skupa rešenja i znanja koja se integrišu u celinu i pružaju osnovu za izgradnju i integraciju rešenja za digitalnu transformaciju.

Qubitsoft je od osnivanja imao ideju da proširi znanje u oblasti digitalne transformacije. Sada, oslanjajući se na principe ove platforme, ta ideja počinje da se ostvaruje. Planovi Qubitsofta uključuju usmeravanje budućeg razvoja delom na obuku u oblasti digitalne transformacije.

StrokaDT Platforma okuplja sve relevantno znanje i tehnologije u procesu digitalne transformacije određene kompanije. Napravljena je tako da omogućava obradu i prikupljanje svih podataka unutar cloud infrastrukture, kao i unutar lokalne mreže kompanije.

seo-image
DT API: ključni alat za ubrzanje digitalne transformacije u organizacijama.

Stroka.si poslovna grupa, Stroka produkt, takođe je razvila alat StrokaDT API, koji je namenjen integraciji usluga za konvergenciju različitih tehnologija i tehnoloških sistema. U praksi, radi se o omogućavanju povezivanja najčešće korišćenih sistema u portfoliju određene kompanije. Na primer, StrokaDT ima unapred definisane metode za integraciju sa ERP sistemima, CRM sistemima, IoT uređajima itd.

U cilju automatizacije poslovanja i postizanja transparentnosti podataka, tim inženjera i ekonomista Qubitsofta u narednom periodu će naporno raditi na poboljšanju i većoj upotrebi jednog od dobro poznatih ERP sistema u regionu.

Dizajn je modularan, što znači da se, ukoliko određena metoda ne postoji, može implementirati kasnije. Kao rezultat toga, svi sistemi su povezani preko jedne tačke koja se brine o transformaciji, čišćenju i razmeni podataka u jednom od standardnih formata. Usluga je tesno povezana sa StrokaDT Platforma rešenjem.

seo-image
Pametna proizvodnja (IoT - Internet stvari)

Uz našu pomoć, vaši uređaji će sami informisati o svojim potrebama i izveštavati o eventualnim problemima mnogo ređe ili uopšte neće. Implementacija IoT-a će potpuno pojednostaviti praćenje vaše proizvodne linije. Planiranje održavanja će biti jednostavno i samo za preventivne mere. Sve ovo je moguće uz korišćenje usluga Azure cloud platforme i niza aplikacija koje se lako povezuju sa poslovnim sistemima koje već imate, poput ERP ili CRM sistema.

Proširena realnost (XR) - mašinsko učenje (ML)

HoloLens, holografski računar ugrađen u slušalice, pruža potpuno interaktivno iskustvo sa hologramima. Vreme je da i vaša učionica, proizvodnja, izložbeni prostor ili kancelarija dobiju preobražaj pomoću mešovite stvarnosti.

Platforma ML. Learning omogućava efikasno i sigurno učenje i obuku zaposlenih na radnom mestu. Pruža nove načine učenja i redizajnira procese obrazovanja tako da možete istraživati predmet iz različitih perspektiva, pratiti promene i poboljšavati algoritme radnih procesa, biti upozoreni na opasna ili kritična područja i upoznati se sa svim zamkama, posebnostima, detaljima i karakteristikama pre nego što uđete u stvarno radno okruženje ili pre nego što koristite novi proizvod.

Proširena realnost (AR) u proizvodnji - Udaljena pomoć

Proširena stvarnost kombinovana sa živom komunikacijom omogućava brzo i efikasno rešavanje problema putem saradnje između vaših stručnjaka i zaposlenih na terenu. Na taj način, vaši stručnjaci mogu vam pomoći da rešite problem na daljinu, bez fizičke prisutnosti.

Udaljena pomoć je alat za podršku, mentorstvo i obuku na daljinu. On rešava probleme koji su ranije zahtevali posetu na terenu, omogućavajući rad na daljinu, izbegavajući fizički kontakt i optimizujući vreme.

Veštačka inteligencija i mašinsko učenje (AI-ML i DL)

Vaši podaci mogu biti osnova za mnoga unapređenja poslovanja. Mašinsko učenje u cloud alatu Machine Learning Studio omogućava vam dizajniranje modela za učenje potrebnih za obradu stvarnih slučajeva. Koristeći prikupljene podatke, mašinsko učenje i prediktivna analitika, razvijamo efikasne modele za optimizaciju svih poslovnih procesa u vašoj kompaniji. Uvođenje IoT rešenja pojednostavljuje kontrolu proizvodnje.

Low-code to no-code (konvergencija veština i tehnologija)

Platforme niskog koda (low-code) do platformi bez koda (no-code) omogućavaju brži i lakši razvoj aplikacija bez potrebe za pisanjem koda. Upotreba platformi niskog koda i bez koda pomaže u brzom razvoju aplikacija, smanjuje vreme razvoja softvera i olakšava prilagođavanje rešenja specifičnim poslovnim potrebama.

Skladištenje velikih podataka - Influx Data Warehouse

InfluxDB je dizajniran za sve poslovne organizacije koje trebaju efikasno skladištiti, procesuirati i analizirati vremenske serije podataka. Podaci u InfluxDB-u mogu biti organizovani prema vremenu, a zatim analizirani i upitani na osnovu vremena. InfluxDB je pre svega dizajniran za skladištenje i obradu podataka generisanih od strane senzora, mernih uređaja i drugih uređaja za prikupljanje podataka (od mašina, automobila, frižidera, pametnih satova itd.).

Miks sopstvene stvarnosti i HoloLens naočare