loading
blog-img

Danas su kompanije pod sve većim pritiskom da unaprede svoju efikasnost, produktivnost i konkurentnost. Jedno od najefikasnijih rešenja za postizanje ovih ciljeva je implementacija sistema za planiranje resursa preduzeća (ERP).

Prednosti ERP sistema

ERP sistemi igraju ključnu ulogu u savremenim preduzećima omogućavajući integraciju različitih poslovnih procesa i centralizaciju podataka. Ova integracija poboljšava transparentnost, smanjuje greške i omogućava brže donošenje odluka. Istraživanja pokazuju da kompanije sa ERP sistemima ostvaruju smanjenje troškova, povećanje produktivnosti i poboljšanje zadovoljstva korisnika.

Studija Aberdin grupe iz 2023. godine otkrila je da kompanije sa ERP sistemima postižu viši nivo zadovoljstva korisnika (89%) u poređenju sa onima bez ERP sistema (75%). Dodatno, istraživanje Gartnera iz 2022. godine pokazalo je da kompanije sa ERP sistemima smanjuju operativne troškove u proseku za 20%, što ilustruje različite benefite koje ERP sistemi pružaju, uključujući poboljšanu uslugu korisnicima i smanjenje operativnih troškova.
Ključne prednosti implementacije ERP sistema
  1. Povećana efikasnost i produktivnost: Automatizacija i optimizacija poslovnih procesa dovode do povećane produktivnosti i efikasnosti. Na primer, automatizacija procesa naručivanja od dobavljača štedi vreme i novac.
  2. Bolja vidljivost i kontrola: ERP sistemi pružaju centralizovan pregled svih poslovnih podataka, olakšavajući informisano donošenje odluka. To uključuje pregled nivoa inventara, što pomaže u odlukama o kupovini i prodaji.
  3. Smanjenje troškova: Minimizacijom manuelnog rada i povećanjem efikasnosti, ERP sistemi doprinose smanjenju troškova. Na primer, automatizacija računovodstvenih procesa štedi i vreme i novac.
  4. Bolja usluga korisnicima: ERP sistemi poboljšavaju uslugu korisnicima pružanjem sveobuhvatnog pregleda narudžbina, isporuka i faktura, obezbeđujući brzu i efikasnu uslugu.
  5. Povećana konkurentnost: ERP sistemi doprinose konkurentnosti poslovanja pružanjem bolje vidljivosti, efikasnosti i produktivnosti. Na primer, uvid u troškove proizvodnje omogućava proizvodnju pristupačnijih proizvoda.

Ključni faktori prilikom izbora ERP sistema

Prilikom odabira ERP sistema, kompanije treba da uzmu u obzir ključne faktore kao što su poslovne potrebe, veličina preduzeća i postojeći poslovni procesi.

PANTHEON ERP

Prva implementacija ERP sistema ima stopu neuspeha od 55 do 75% zbog netačnog izbora partnera i ERP softvera. PANTHEON ERP softver, sa svojim iskusnim timom za implementaciju, ističe se po svojoj fleksibilnosti i prilagodljivosti specifičnim poslovnim potrebama.

Ključne prednosti PANTHEON ERP-a

  1. Fleksibilnost: PANTHEON može potpuno da se prilagodi specifičnim procesima svakog preduzeća.

  2. Lakša implementacija: Zahvaljujući svojoj fleksibilnosti, PANTHEON ERP se može brzo i lako implementirati.

  3. Povezivanje: PANTHEON ERP se može integrisati sa različitim rešenjima kako bi se poboljšala efikasnost i produktivnost.

Dodatna rešenja

Kompanija nudi samostalna rešenja koja se mogu integrisati sa PANTHEON ERP-om, podržavajući različite industrije i poboljšavajući efikasnost.