loading
blog-img

Makom je već više od 25 godina pouzdan partner klijentima koji cene kvalitet proizvoda, ekonomske efikasnosti, brze odgovore i orijentaciju ka ekološkom razvoju u potrazi za optimalnim rešenjima za čišćenje.

Specijalizovani za održavanje higijene objekata i unapređenje produktivnosti radnog mesta koristeći 5S metodu, Makom se usklađuje sa najnovijim trendovima u automatizaciji čišćenja, pomažući kompanijama da maksimiziraju dodatu vrednost. Sa snažnim fokusom na ekološke prakse, Makom naglašava korišćenje organskih proizvoda i pakovanja.

Pružajući besplatnu isporuku širom zemlje, Makom nudi sveobuhvatan paket usluga, uključujući kvalitetnu uslugu, instalaciju, prilagođene planove čišćenja, savete za optimizaciju potrošnje, obuku i edukaciju od strane njihovih stručnjaka. Kompanija pridaje veliki značaj izgradnji snažnih odnosa sa klijentima.

Nadogradnja = Uspeh

Makova online prodavnica, sa dobro uspostavljenom tradicijom, prošla je kroz dva značajna ažuriranja u saradnji sa našim partnerima Stroka Business Group. Prema rečima menadžera marketinga Polone Krenker, značajan izazov tokom poslednjeg redizajna u januaru 2021. godine bio je spajanje dva tipa prodavnica: poslovanje sa poslovnim klijentima (B2B) i poslovanje sa potrošačima (B2C). Uspešno rešenje eliminisalo je neizvesnosti za pojedinačne kupce u vezi sa dostupnošću proizvoda.

Redizajn nije samo osvežio grafički izgled sajta, već je naglasio dodatne usluge za potrošače pored već uspostavljenog modela za poslovne klijente.

Prevazilaženje prepreka integracijom

U sklopu redizajna, implementirana je "jednostavna naplata", što je pojednostavilo proces kupovine i unapredilo korisničko iskustvo. Primećujući jednaku zastupljenost korisnika desktop i mobilnih uređaja, Makom je usmerio svoju pažnju na obe platforme, uvodeći rešenja koja su unapredila ukupno iskustvo naručivanja. Takođe je dodata opcija selektivne validacije, pružajući personalizovano iskustvo za ključne klijente, prilagođavajući se njihovim specifičnim potrebama i izazovima.

Redizajn se bavio preprekama poput problema dostupnosti zaliha, predlažući alternativne proizvode kada traženi artikal nije bio dostupan. Unutar primarne klasifikacije PANTHEON-a, sada se nude tri alternative svaki put.

Više načina za pristup proizvodima

Redizajn online prodavnice pruža nove načine pristupa proizvodima, uključujući osnovne kategorije, delatnosti (npr. hoteli) ili sadržaj (blog), pri čemu svaki segment ima svoju podstranicu. Dodatak filtera omogućava kupcima da naznače preferencije prilikom odabira određenih proizvoda.

Nove mogućnosti za nove prilike

Tokom akcija vezanih za COVID-19, Makom je proširio svoj sadržaj, posebno webinare. Uveden je specifičan format sadržaja za vesti, webinare i blogove, praćen različitim nijansama boja radi poboljšane vizuelne privlačnosti. Ocene proizvoda su dodate modelu za potrošače, omogućavajući klijentima da pruže povratne informacije i grade bazu ocena proizvoda.

Uvedene su dodatne opcije plaćanja, a implementiran je i sistem slanja e-pošte za napuštene korpe, poboljšavajući angažovanje kupaca. Integracija online prodavnice sa novim programom (Stripe) omogućila je višestruke opcije plaćanja karticama.

Digitalna integracija skladišta

Srž redizajna uključivala je integraciju poslovanja skladišta, spajajući Leoss sistem sa PANTHEON platformom. Kao deo digitalne transformacije, Makom je uveo digitalne operacije skladišta, omogućavajući kupcima da vide otpremnicu prilikom online naručivanja. Budući planovi uključuju slanje ponuda iz PANTHEON-a u online prodavnicu, omogućavajući klijentima da potvrde ili prihvate ponude.

Dobra organizacija poslovanja

Povratne informacije kupaca na veb lokaciji su ključne za Makom, a pozitivni odgovori ukazuju da je redizajn ubrzao proces kupovine. Kompanija ostaje posvećena stalnim poboljšanjima i cilja na kontinuirano ažuriranje veb lokacije kako bi ostala blizu svojih kupaca.