loading
blog-img

Kada preduzeća razmatraju pokretanje online prodavnice, njihov početni fokus često se vrti oko razumevanja kako je dizajnirati. Nakon postavljanja poslovnih ciljeva i planiranja za budućnost, suočavaju se s izazovom odabira najprikladnije platforme za izgradnju svoje online prodavnice.

Brza online pretraga otkriva da su popularni Magento, Shopify i WooCommerce. Međutim, važno je napomenuti da se niz dostupnih platformi prostire izvan ovih poznatih imena i manje poznata platforma može savršeno zadovoljiti određena očekivanja.

nopCommerce

nopCommerce deli mnoge sličnosti s Magento-om, kao otvoreno rešenje s mnoštvom funkcija. Bez obzira na svoju relativnu mladost, nopCommerce nudi slične funkcije, dodatne prednosti i radi po nižim troškovima, obezbeđujući i sigurnost i brži razvoj.

Dokazana istorija uspeha ili efikasnosti u određenom polju

Sa 12-godišnjim prisustvom na tržištu, nopCommerce je stekao globalno priznanje, služeći kao osnova za preko 60.000 online prodavnica, uključujući poznata imena poput Microsoft-a, BMW Grupe, Volvo-a i The North Face-a.

Prednosti odabira nopCommerce-a

Da bi pomogli u donošenju odluke, evo ključnih prednosti odabira nopCommerce-a:

  1. Fleksibilnost otvorenog koda: Budući da je otvorenog koda, nopCommerce može biti smešten na vašem serveru, pružajući veći nivo prilagođavanja za oblikovanje dizajna i funkcija vaše prodavnice prema vašim potrebama.
  2. Isplative funkcije: Iako su neki troškovi poput hostinga i administracije neizbežni, nopCommerce dolazi s dodatnim funkcijama poput naprednih alata za analizu i programa lojalnosti, uključenih besplatno.
  3. Kompatibilnost s B2B i B2C: Za razliku od mnogih platformi koje su prvenstveno usmerene na B2C prodaju, nopCommerce je namenjen i B2C i B2B modelima, uključujući funkcije poput višestrukih dobavljača, CRM i ERP integracije.
  4. Dizajn prilagođen mobilnim uređajima: S rastućim procentom online kupovine na mobilnim uređajima, nopCommerce nudi posebno prilagođenu, besplatnu verziju za mobilne uređaje za izvrsno korisničko iskustvo.
  5. Usaglašenost sa sigurnošću: Izgrađen u skladu s GDPR-om, lokalnim zakonima i sigurnosnim protokolima, nopCommerce obezbeđuje visok nivo sigurnosti, prilagođavajući se zakonodavnim promenama.
  6. Napredan SEO: nopCommerce olakšava efikasnu optimizaciju pretraživača i dodatnim funkcijama koje doprinose rangiranju prodavnice na platformama poput Google-a.

Studija slučaja: Evitas na nopCommerce-u

Evitas, pružalac dečjih potrepština, uspešno je izgradio svoju online prodavnicu na platformi nopCommerce uz pomoć grupe od 150 partnera iz preko 40 zemalja. Tokom proteklih 5 godina, Evitas je imao koristi od skalabilnosti nopCommerce-a, učestale upotrebe i visokog nivoa sigurnosti, što potvrđuje uspeh ove saradnje. Pozitivan odnos i kontinuirana saradnja ističu stručnost, veštine i posvećenost uključenih strana.